man zijn in deze tijd - Mannen in Ontwikkeling

Ga naar de inhoud

Wat is jouw werkelijke mannelijke identiteit?
Wat betekent het om man te zijn aan de zijde van je partner? Vader te zijn voor je zoon? Zoon te zijn van je vader? Man te zijn tussen de mannen?
Dit zijn zaken waar veel mannen in deze tijd mee worstelen.

Mannen worden in de loop van hun leven met specifieke beelden rondom hun man-zijn gevormd. Om hieraan te voldoen, ontwikkelen veel mannen rationaliteit, afstandelijkheid, resultaat- en prestatiegerichtheid. Hierdoor kunnen ze vaak moeilijk bij hun gevoel komen, totdat het leven hen wakker maakt: een burn-out, een scheiding, ontslag, een ziekte.
En dan blijkt dat er weinig is om op terug te vallen. Het contact met je eigen vader is wellicht oppervlakkig. Je vriendenkring bestaat uit gezamenlijke vrienden en ook hierin kun je jezelf  misschien niet echt laten zien. Op je werk is daar vaak geen ruimte voor. Je trekt je terug in je hol om alleen je wonden te likken.

Je bent welkom bij mij als je wilt maken met je gevoel, of als je dat gevoel wilt herstellen, maar ook als je behoefte hebt om een pas op de plaats te maken, zodat je opnieuw sturing kunt geven aan je leven.

Soms kom je in een
gevoelsmatig isolement
omdat je er van overtuigd bent,
dat je er alléén uit moet komen
als het gaat
om jouw gevoel
en jouw relaties.  


Terug naar de inhoud