Peter 44 jr - Mannen in Ontwikkeling

Ga naar de inhoud

Ik kwam bij Jan omdat ik mij mijn gehele leven onzeker en minderwaardig voelde, zowel in mijn privé-omgeving als in mijn werk. En mijzelf daaruit denken...dat lukte maar niet. Iedere dag voelde als een overlevingstocht waarbij ik ieder contact met anderen als een confrontatie met mijn persoonlijkheid voelde. Ik zocht vooral 'zachtaardige' mensen op.

Jan leert mij beter naar mezelf en vooral naar mijn gevoelens, gedachten en gedrag te kijken. Beter nog: te ervaren. En mijzelf niet te veroordelen. Ik hoef niet altijd aardig te zijn voor anderen, laat ik  allereerst maar eens aardiger voor mijzelf zijn.

Mijn vader is voor mij nooit een voorbeeld geweest van persoonlijke kracht, mannelijk leiderschap en gezonde 'krachtmeting'. In mijn pubertijd heb ik dan ook nooit gestoeid of grenzen opgezocht. Nu ervaar ik dat als een groot gemis.

Jan laat mij ervaren dat steun zoeken okee is en geen teken van zwakte. Ik heb ervaren hoe het is om mannelijke kracht te meten en dat die meer in mij zit dan ik laat zien. Mijn zelfvertrouwen begint geleidelijk te groeien. Het voelt veel veiliger in mezelf, maar ook in interactie met anderen. Ik heb nog een weg te gaan, en die bestaat vooral uit doen in plaats van denken.

Terug naar de inhoud