zoon in een nieuw gezin - Mannen in Ontwikkeling

Ga naar de inhoud

Als zoon zit je in de regel niet te wachten op een nieuwe partner van je vader of moeder.  In tegenstelling tot je ouders kies jij niet. Er wordt voor jou gekozen en dan zit je meteen in een grote verandering.

Als (stief)zoon betekent het leven in een nieuw gezin een periode vol verwarring.
Je wordt getroffen in je  gevoel van veiligheid: het  liefst heb je immers dat je eigen  ouders gewoon bij elkaar zijn. Dat geeft rust en dat is fijn. Je ouders zijn de eerste personen  op wie je terug kunt vallen en bij wie je steun kunt zoeken.

Wat kan het gaan wonen in een nieuw gezin voor jou zoal betekenen?
Het komt erop neer, dat je niet op deze grote verandering bent voorbereid, terwijl je gevoel daar voortdurend door in verwarring raakt.

  • Je moet zien op te schieten met de nieuwe partner van je vader of moeder.

  • Je vader  is wellicht minder of niet voor jou beschikbaar en meestal gebeurd dat op de momenten waarop je hem het hardst nodig hebt. Met name In je puberteit en als jong volwassene is je vader belangrijk in jouw ontwikkeling van jongen tot man. Via hem kun jij je  mannelijke identiteit  ontwikkelen.

  • Je wordt op en neer geslingerd tussen twee werelden: die van je vader en die van je moeder. Mogelijk moet je je  (stief)ouders delen met je (stief)broers en (stief)zussen. Hoe zoek en vind je je plek in zo'n situatie? Hoe blijf je trouw aan jezelf ?

  • Mogelijk zit er veel spanning tussen jou en de nieuwe partner van je vader of moeder; mogelijk wrijft het ook tussen jou en je nieuwe (stief)broers en –zussen.


Neem gerust contact met me op om te bespreken wat ik voor je kan betekenen.

Bij wie kun jij  terecht om
vrij je verhaal doen
en je begrepen te voelen?

Terug naar de inhoud